Kolem a kolem

ledna 11, 2019

Vždy jsem milovala procházky přírodou - prostě vypnout hlavu, užívat si tu krásu kolem a poslouchat ticho. Ještě než jsem se přestěhovala, hledala jsem na mapách, kde by se v mém okolí dalo vyrazit na výlet nebo se jít jen tak projít. A měla jsem štěstí! Ani ne 10 minut chůze od místa, kde bydlím, se nachází Swinley Forest - přes 1000 hektarů lesa, kopců a přírody.


Často se chodíme jen tak na hodinku do lesa projít s přítelem, občas jdu jen tak sama s foťákem. Protože se Swinley Forest táhne téměř kolem celého města, dá se tudy dojít i do centra. A i když to místo pár minut autobusem trvá přes půl hodiny, určitě to za to stojí. Několikrát jsem přemýšlela, jak by se tam skvěle běhalo - ale přišla zima, a tak to stále zůstává jen u toho přemýšlení. Ta zima tady zdaleka není taková, sníh jsme letos neviděli a je pořád kolem 7 stupňů, ale na něco se vymluvit musím, žejo. 

Jak jsem řekla, sníh jsme tu letos ještě neviděli, já ale upřímně doufám, že dřív nebo později alespoň pár centimetrů dorazí i sem - hrozně ráda bych narazila na hlavu kulicha, nazula se do teplých zimních bot a vyrazila si prohlédnout zasněžené kopce! Všichni ostatní tu jsou však z faktu, že by brzy mělo začít sněžit, poněkud nervózní. Ono je to tady totiž horší než v Praze. Pár centimetrů sněhu a je tu totální kalamita. Do auta nikdo nesedne, protože se to klouže /o zimních pneumatikách tady podle mě nikdy nikdo neslyšel/, autobusy místo jednou za 10 minut pojedou jednou za týden a vlaky přestanou jezdit úplně /s trochou štěstí budou mít jen šílené spoždění/. Alespoň takhle mi místní zima se sněhovým popraškem byla vysvětlena. Tak jsem na to zvědavá! 


Zatím si budu muset vystačit se zeleným lesem, veverkami a západy slunce, ale po shlédnutí záběrů ze svého rodného města několik desítek centimetrů sněhu jsem snad i ráda, že jsem tady a poměrně v teple, haha. Fotky dnes nejsou úplně kvalitní, foťák bohužel zůstal doma na nabíječce - musel postačit mobil. A jak jste na tom vy a příroda? A jaká jsou vaše oblíbená místa? 

Adele



Mohlo by se vám líbit

4 komentářů

  1. Vypadá to u Vás strašně fajn :) Mám ráda lesy, akorát v zimě mě deprimuje to jakou mám červenou bambulu když jsem dlouho venku v takové zimě. Myslím, že už sníh se dostal všude, takže doufám, že i ty ses dočkala kulicha a teplých zimních bot. Mám ráda les u nás v rodné vesnici ale v takovém počasí mám bohužel raději sezení u teplého topení s čajem v ruce a oblíbenou knížkou či seriálu :) Hezké fotky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný západ slunce a ta cestička vyvolává chuť nazout pohory a někam vyrazit :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Fotka západu slnka je nozaj veľmi krásna. Pripomenula mi teplé leto. ♥

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat

Subscribe